Villa Dobra


Apartman-Horvátország-VIR sziget szállás

INDULÁS ELŐTT - Hasznos Infók Nyomtatás E-mail

Hasznos tudnivalók indulás előtt

Útvonaltervezés, a Villa Dobra Apartmanház címe, megközelíthetősége Vir szigeten, autópálya díjak, távolságok

Hasznos tanácsok, ötletek: pénzváltás, utasbiztosítás, autómentés

Fontos telefonszámok (Zágrábi Magyar Nagykövetség, elsősegély, stb.)

Egészségügyi tudnivalók

Gyakori Kérdések utazás előtt

Apartmanok felszereltsége: mit kell hozni és mit biztosítunk vendégeinknek

 

Utazás, a Villa Dobra megközelítése

Az A1 autópályáról (Zágráb - Zadar - Split) a 253-as kilóméterkőnél kell letérni (Zadar 1-es kijárat, "Zadar Zapad", Nin). Az autópálya kijárat után az első bal kanyar után lesz egy benzinkút az út bal oldalán. Itt érdemes tankolni mert Vir szigetig már nincs több kút ami útba esik, csak a Zadar felé vezető másik főút mellett. Az autópálya kijárat után a jelzőtáblákon Nin, Privlaka vagy Vir feliratot figyelje, Zadarig nem kell elmenni.

A horvát autópályák díjkötelesek, fizetőkapus rendszer van. Ha Letenyénél kelnek át a határon Horvátországba, Vir szigetig 2 helyen kell fizetni (Zágráb előtt és ZADAR1 kijáratnál). Az első szakasz (Letenye/Gorican-Zágráb) díja 42 kuna személyautók részére, a második szakasz (Zágráb - Split) ZADAR1 kijáratig 117 kuna.

Horvátország 2014-es autópálya térképét ide kattintva tekintheti meg (az oldal az autópályadíjakat és távolságokat is részletesen leírja)

Az autópálya-díjat Euro-val is fizethetjük, de érdemesebb horvát kunát (HRK) váltani és azzal fizetni. Javasoljuk készítse ki előre a pontos összeget. Benzinkút a Zadari lehajtó után található a sziget felé vezető úton, vagy a szigetről haladva Zadar felé (a szigettől 8 km-re).

Rendszeresen frissített autópálya információ itt található

Kisgyermekekkel utazó vendégeink figyelmébe ajánljuk a Marché éttermeket, ahol tiszta mosdók (pelenkázóval), játszótér és finom ételek várnak. Két Marché étterem található Zágráb - Zadar közötti szakaszon. Az első Karlovac előtt a 32. kilométernél, a Draganic pihenőhelyen, a második pedig a Dobra pihenőhelyen. Térképen bejelöltük őket, ide kattintva tekintheti meg.

 

Az apartmanház megközelíthetősége:

villa dobra vir sziget megközelítés

Az apartmanház távolsága a letenyei határátkelőtől: 380 km.

 

Amikor az utazás végén elhagyjuk a szárazföldet és átkelünk a Vir-i  hídon, tovább egyenesen a főúton 1.6 kilómétert,

 

villa dobra apartmanház vir sziget megközelítés

 

 

majd bal oldalon látható egy piros színű kávézó - szupermarket, a KONZUM. Itt a körforgalmat a 3. kijáratnál kell elhagyni, a tenger felé.

villa dobra megközelíthetőség

 

 

 

aztán 300 méter után az aszfaltos kerszteződésnél jobbra, ez már  a Stari put (régi utca), az apartmanház utcája.


villa dobra apartmanház megközelítése vir szigeten

 

600 méter után az utca jobb oldalán található az apartmanház.

 

 

 

Az apartmanház címe: 23234 Vir, Stari Put 161/A
GPS navigációval utazók számára az apartmanház koordinátái: N44.2950259, E15.1098288 (iGO)
más formátumban:
N44 17' 42'', E15 6' 35''

 

Az Apartmanház QR térképkódja:                                                     Az Apartmanház kontakt QR kódja:

 

Néhány jótanács

PÉNZVÁLTÁS - "Hol érdemes kunát váltani?", 'Milyen pénzt vigyek magammal?'

A mi tapasztalatunk szerint a legjobban akkor járnak, ha olyan bankkártyájuk, hitelkártyájuk van, amivel pénzt lehet felvenni ATM terminálból. A szigeten több helyen is van ilyen terminál és ebben az esetben Kunát vesznek fel, amit a bank középárfolyamon vált forintról, ez a legkedvezőbb. Másik lehetőség otthon váltani Kunát. Tapasztalatunk szerint az IBUSZ Irodákban és az Exclusive Change valutaváltókban adják a legkedvezőbb árfolyamot. Horvátország helyett inkább még otthon érdemes váltani, az üdülőhelyeken nem mindig kedvező az árfolyam és a postán még 1.5% jutalékot is felszámítanak. Ha Eurót hoznak magukkal, több helyen is váltják a szigeten.

Bankkártyás fizetéskor tudomásunk szerint az érvényes középárfolyammal számol a bank, így ahol csak tud érdemes kártyát haszálni. Ebben az esetben nem marad meg az aprópénz nyaralás végén, és a visszaváltással sem kell foglalkozni (ami általában további plusz költség a vételi és eladási árfolyam különbözet miatt)

 

Utasbiztosítás online

Kösse meg utasbiztosítását kényelmesen, otthonról ülve és így nem kell az utazás előtti rohanásban még azzal is foglalkoznia! Partnerünk, a Biztosítás.hu oldalán sokféle biztosítási ajánlat közül választhat, összehasonlíthatja az árakat, szolgáltatásokat.

Biztosítás megkötéséhez kattintson az alábbi képre:

ÚTI OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGE!

Utazás előtt ne felejtsék el ellenőrizni a személyi igazolványok, útlevelek érvényességi idejét!


Hálózati feszültség: 220 V, 50 Hz, az otthoni elektromos eszközök átalakító nélkük használhatók Horvátországban is.

Mobiltelefon hálózat: 2 GSM rendszer épült ki, mindkettő számos külföldi GSM rendszerrel kínál összeköttetést. A parti szakasz lefedettsége jó, azonban a hegyek között térerő-ingadozás előfordulhat. Ha okostelefonja van, javasoljuk utazás előtt töltse le azokat az internet alapú programokat amelyekkel ingyen, vagy jelentős kedvezménnyel lehet hazatelefonálni (MobilVoip, Viber, Skype stb.)

Horvátország hivatalos pénzneme: kuna (aktuális árfolyamhoz kattintson )
vir sziget apartman, horvátország szállás

Fontosabb telefonszámok:

- Rendőrség (Policija): 92
- Tűzoltók (Vatrogasna Sluzba): 93
- Mentők (Hitna pomoc): 94
- Nemzetközi segélyhívó: 112
- Autópálya segélyhívó: 1987
- Belföldi tudakozó: 988
- Nemzetközi tudakozó: 902
- Horvát Autóklub (HAK): 00-385-14640-800
- Sárga angyal - Tel: 987 Horvát Autóklub - HAK (külföldről vagy mobiltelefonról való hívás esetén: +3851987) Munkaidő: 0-24 óráig A szolgáltatások ellenértékét készpénzzel vagy az autó származási országa autóklubja hitellevelével lehet kiegyenlíteni.

- Magyarország Zágrábi Nagykövetségének címe és ügyeleti telefonszáma:

- 10 000 Zagreb, Ulica Pantovcak 255-257,

- Telefon: 00-385-1-489-09-06

bajba jutott magyar állampolgár a nap 24 órájában fordulhat segítségért ezen az elérhetőségen

- Spliti ideiglenes konzul elérhetősége (nyári időszakban): 00-385-99-558-55-55

 

 

A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas  vakációt ígérnek, ugyanakkor a nyaralásra sokféle szempontból fel kell készülnünk!

Egészségügyi óvintézkedések

Akárcsak más mediterrán országokban, Horvátországban is óvakodjunk a túlzott napozástól, viseljünk jó napszemüveget és kalapot, használjunk magas UV-védőfaktorú naptejet, és igyunk sok folyadékot. 11 és 15 óra között egyáltalán nem tanácsos a napozás. Palackozott forrás- vagy ásványvíz minden boltban kapható. Bár Vir partjaira nem jellemző a tengeri sün, a lakatlan, vadregényes fürdőhelyeken előfordulhat, ezért itt ajánlott műanyag szandál, vagy egyéb fürdőcipő.

Hepatitis

A mediterrán országok többségében a hepatitis A jelenti a legnagyobb veszélyt. Kórokozója leginkább mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, part menti vizekben tenyésztett állatokból készült nyers vagy nem eléggé átfőzött tengeri ételekkel, nem ivóvíz minőségű vízzel kerül be a szervezetbe. Akár a tengerparti tusoló csapvize is felelős lehet a fertőzésért. Mindenképpen érdemes palackozott vizet inni, és ezt használni fogmosáskor is.

A hepatitis A és B fertőzés ellen létezik védőoltás, ami közel 100%-os védelmet nyújt. Utazás előtt legalább 2 héttel lehet kérni a vakcina beadását háziorvosunktól, mert 10-14 nap kell a megfelelő védelem kialakításához. Érdemes a hepatitis A és B típus ellen egyaránt védelmet biztosító, kombinált védőoltást választani.

 

Utazás gyermekekkel


Apartmanházunk kitűnően alkalmas kisgyermekkel érkező vendégeink számára is. Előnyös, hogy a közelben homokos strand található. A lakott helyeken kívüli, strandolásra alkalmas helyeket is érdemes felkeresni, itt nincs tömeg, sőt néhány nehezebben megközelíthető öbölben akár saját magunk is lehetünk. Figyeljünk arra, hogy - bár Vir partjaira nem jellemző a tengeri sün - ezeken a helyeken viseljenek műanyag szandált. A régi dalmát városokban, - így Viren is - a part mentén kellemes sétahelyek találhatók az esti sétákhoz. Javasoljuk, hogy gyerekkocsi helyett inkább kenguru gyermekhordozót hozzanak, mert az ódon helységek göröngyös, köves utcáin nehéz a gyerekkocsit tolni.

A HÁZ

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét arra, hogy az apartmanokban minden található, a konyha is teljesen felszerelt, de ÁGYNEMÜHUZATOT, TÖRÖLKÖZŐT HOZNI KELL!

Az apartmanokat az indulás napján 10 ÓRÁIG kell elhagyni, az érkezés napján 14 ÓRÁTÓL lehet átvenni! (takarítás miatt)

A nagy (2-3 hálószobás) apartmanokban a mélyhűtő rekesz mérete 40 x 20 x 25 cm. A kisebb apartmanokban ennek kb. a fele.

Vendégeink részére ingyenes internethasználatot biztosítunk (WLAN).

 

Az apartmanok felszereltsége:

 

Vendégeink számára biztosítjuk:

- érkezéskor folyékony szappant, mosogatószert, mosogatószivacsot, szemeteszsákot biztosítunk

- étkészlet, edények, késkészlet valamint serpenyő, palacsintasütő, vízforraló, kávéfőző a konyhában rendelkezésre áll

- elektromos szúnyogriasztó + lapka, ha előbújnának a szúnyogok..

- igény szerint és a készleteink erejéig gyermekágy, etetőszék, napágy és napernyő bérelhető

 

Kérjük legyenek szívesek hozni:


ágyneműhuzat és lepedő (nagy párna és takaró van, csak a huzatot szükséges hozni vagy mi biztosítjuk apartmanonként 30 euró/hét áron a teljes garnitúra ágyneműhuzatot 2-6 fő részére) valamint konyharuha és törölköző ("minden amit mosni kell"), ill. szemeteszsák, WC-papír.

 

oldal tetejére

 
villadobra.hu PageRank