Villa Dobra






VIR Sziget szállás 2006 óta

 

 

Családi Programok         Érdekes látnivalók    Magyar nyelvű információ

Kalandpark Western Falu Wellness Ninska Laguna       Paklenica Plitvicei tavak Krka vízesés             eurót vagy kunát? utazás előtti tudnivalók

Hajótúra Vir sziget körül                                                 Kornati hajókirándulás  egynapos túrák          szezon akciók                        

 

 

 

 

 

Busszal az Adriára 



 

kép forrása: flixbus.hu

Közvetlen járat a nyári szezonban Budapestről és Európa több nagyvárosából Zadarba 

horvátországi nyaralás | Dalmácia busszal | FlixBus

Ha hezitálsz, hogy leugorj autóbusszal a horvát tengerpartra, bátran vágj neki az útnak! A vonattal vannak gondok (Budapestről 6 óra 45 perc Zágrábig) de a modern, WiFi-vel és konnektorokkal felszerelt autóbuszokkal élvezetes az utazás. A buszok éjjel közlekednek így a szombati turnusváltás idején tapasztalható dugókat is elkerülheted, és persze a nyári meleget is, így komfortosabb utazásra számíthatsz.

Ismerőseink és vendégeink közül néhányan a FlixBusszal érkeztek az Adriára, és pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük. A buszok korszerűek, tiszták, a fedélzeten mosdó is található így nem szükséges megállni másfél-két óránként az autópályán.

Az üzemanyagárakkal, autópályadíjakkal számolva 2 fő esetén költség szempontból reális alternatívája lehet a busz az autós utazásnak. Természetesen vannak kompromisszumok, de ezeket könnyű áthidalni:

 - Mivel fogunk közlekedni a nyaralás alatt? Zadar buszpályaudvar - Vir sziget - Zadar transzfert igény szerint biztosítunk a Villa Dobra vendégeinek. A ház közelében robogót és kerékpárt is bérelhettek, a kölcsönző sétatávolságra található az apartmanházakról (egyébként Zadarból és vissza menetrend szerinti buszjárat is közlekedik, 2017-ben 25 kunába került a jegy)

 -  Mennyi csomagot tudunk magunkkal vinni? A Flixbuszon a jegyár tartalmazza 1 darab kézipoggyász ( max 7 kg, 42 x 30 x 18 cm) és 1 darab útioggyász (~ 80 x 50 x 30 cm, max 20 kg) szállítását. Ha nagyon bevásárolsz a tengerparton, 2 euróért további 1 poggyászt is lehetszállítani de ezt előre kérik jelezni. Jó hír, hogy kerékpárt is szállíthatsz! 

Fontos: a cikkben közölt információkat 2017. november 14-én gyűjtöttük. Természetesen idővel változhatnak a feltételek, érdemes utazás előtt átolvasni (többek között) a GYIK-et, a Fedélzeti Szolgáltatások és a Csomag menüpontokat a FlixBus weboldalán.

 

3 nap 3 ország 4 Világörökségi helyszín 


Szezon végi kirándulás Zadartól a Kotori öbölig 

horvátországi kirándulás | Dalmácia | Világörökség

Szeptember a legjobb időszak a kirándulásokhoz. Kellemes késő nyári időben kényelmesebb az utazás, és útközben itt-ott meg lehet állni fürödni a tengerben. Tavaly a Cetina forrásnál jártam, idén Horvátország legdélebbi csücskéig merészkedtünk és még tovább...
Dél-Dalmácia legszebb városaiban kalandoztunk... 

Indulás! 

Este 8 órakor hajtunk át a hídon Vir szigetről. Az autópályán Sibenik előtt, a Krka Viaduktnál megállunk egy rövid pihenőre és megnézzük Skradin városka esti fényeit . Skradin a Krka Nemzeti Park első bejárata, és a vitorlások és yachtok kedvenc kikötőhelye is. A Krka folyó utolsó szakaszánál járunk, innen már csak néhány kilométer és eléri a folyó a tengert, Sibeniktől északra. Folytatjuk utunkat, és egy hirtelen ötlettől vezérelve az autópályát elhagyva Trogir felé vesszük az irányt. Egyenesen Dubrovnikba készültünk de úgy döntöttünk Trogir és Split megér egy kitérőt. Este 10 óra körül érkezünk Trogir óvárosába, ahol szeptmber végén is nyári hangulat fogad: Koktélbárok, éttermek tele élettel, dalmát zenére táncolnak a helyiek, a macskaköves utcák tele vannak sétálgató, nézelődő turistákkal... a kikötőben sétahajók, luxusyachtok és vitorlások váltakozva követik egymást. 

Teszünk egy kis kört az óvárosban, átsétálunk Ciovo szigetre is majd folytatjuk utunkat Split felé. A város fényei már a távolról jelzik hogy a horvát tengerpart legnagyobb városa felé tartunk. Az éjszakát (inkább hajnalt) az óváros közelében töltjük. Pár óra alvás után irány az óváros...

Hajnali városnézés Splitben

Kora reggel 5 órakor indulunk neki az óvárosnak. Az utcán csak néhány távol keleti turista jön szembe bőrönddel - valószínűleg a repülőtérre igyekeznek. Rajtuk kívül senki, a pékségek is csak később nyitnak. Napközben zajosabbak, forgalmasabbak az óvárosi utcák. Ilyenkor azonban elidőzhetünk a régi utcák rejtelmeiben és eltűnődhetünk milyen gazdag fordulatokban Horvátország (és Magyarország) történelme. Ahol éppen sétálunk, ott már évszázadokkal (évezredekkel) korábban is laktak sőt kifejezetten fejtett város volt. A római időkben, időszámításunk szerinti 200-as évek végén Diocles nevű ifjút, paraszti család gyermekét kalandos életutat bejárva a Római Birodalom császára lesz. Szeretne egy nyugodt öregkort amihez ideális helyszínnek ígérkezik a mediterrán tengerpart...  300-as évek elején ezért felépítteti palotáját és mauzóleumát Splitben, a tengerparton. A mauzóleumot a keresztények templommá avatták (elégtételként Diocletianus császár keresztények elleni politikájának), ma Szent Dujmó/ Sveti Duje székesegyház a neve.  

Az óvárostól eltekintve Split nem az a hagyományos turistaváros, inkább ipar- és kikötőváros. Az óvárosában megtalálhatjuk Dalmácia legjelentősebb római kori emlékét, Diocletianus császár palotáját. A város történelmét magyar királyok is alakították. Split után már csak 40 perc Omis.  A városba érve kicsit ilyesztőek a házak fölé magasodó meredek, szinte függőleges sziklaszirtek. Omisnál találjuk a Cetina folyó torkolatát is. A folyó a bosnyák határ közelében a folyóval azonos nevű Cetina falu közelében ered. Csodaszép karsztforrás, 115 méter mélyről tör fel a kristálytiszta víz. Színe a tengerére emlékeztet. A folyó mély völgyet vájva kanyarog a tenger felé. Omisnak egész érdekes mikroklímája van: a tengernek köszönheti mediterrán éghajlatát, de a sziklafalak túloldalán, a Cetina völgyében télen esik a hó... Ismét egy kis ízelítőt kapunk milyen csodákra képes a természet, és micsoda sokszínűségét tapasztalhatjuk meg a természetnek, élhetünk át akár fél óra utazással a horvát tengerparton.    

  hajnali városnézés Splitben

A várost az egyik meredek sziklafal tetejéről egykor erőd vigyázta. Maradványait ma is meg lehet látogatni. Az erődről szép a kilátás a városra és a tengerre. Omisban kevés időt töltünk, mert éppen ma délelőtt érkezik a bora, és kicsit hűvös van (Splitben még 21 fok volt, itt már csak 15...) Ez a bora meghatározó szinte az egész dalmát tengerparton. Szerencsére inkább csak ősszel és télen illetve kora tavasszal fúj. Omistól már nincs messze Makarska, ami nekem személyes kedvencem. A Biokovo hegység lábánál fekvű kisváros még a dalmát viszonyokhoz képest is egyedi fekvéssel büszkélkedik. A sétálóutca, óváros egy zárt öbölben fekszik. Jobbra és balra sziklák, és strandok. Ide majd eljövünk egyszer tavasszal is amikor a hegytetőt még hó borítja, a tengerparton pedig a pálmafák alatt sétálhatunk és fürödhetünk a tengerben. Makarskán több időt töltünk. Ebéd egy tengerparti étteremben ahol a pincér magyarul köszön és kíván jó étvágyat (aki ki tudja mondani hogy "Egészségedre" már helyből szimpatikus). Makarska után 3 óra utazás következik. Gondolkoztam, hogy visszamegyek a pályára mert a Szent György alagúton elég gyorsan átjutunk a hegyen de akkor a tengerparti kilátás és vele együtt a szerpentinen autókázás is kimarad. Akkor már inkább legyen látványos az utazás nem baj ha lassabban haladunk.

Dubrovnik

Eredetileg egyenesen ide készültünk, csak úgy gondoltam kár lenne kihagyni a többi tengerparti dalmátvárost ami útba esik. 15 évvel ezelőtt jártunk Dubrovnikban utoljára, azóta sok minden történt a városfalakon kívül.. Megépült egy kötélpályás felvonó ami villámgyorsan felrepít a hegytetőre ahonnan páratlan kilátásban lesz részünk. A híd is elkészült a Rijeka Dubrovacka felett ami 15 éve még csak szerkezetkész volt.

Dubrovnik nemcsak Európa, hanem az egész világ kedvence, főleg a Trónok Harca után. Most e körül forog minden. A városnéző túrák között egyre többet találunk ami a forgatási helyszíneket járhatjuk végig. A környékbeli szigeteket középkori felfedezőhajókon fedezhetjük fel. Az esti szürkületben a meredek sziklaszirtek mentén hazaérkező hajók látványa után már egyértelmű miért választották a Trónok Harca forgatási helyszínéül ezt a várost. A Világörökség része a városfal és az általa körbezárt óváros. A városfal Európa legerősebb erődrendszerei közé tartoznak. Volt is rá igény az évszázadok alatt, ugyanis Dubrovnik történelme egy cseppet sem volt unalmas. Fekvésének köszönheti hogy már a kora középkorban is nagy forgalmú kereskedővárossá érett, de ez a kedvező adottság volt az alapja annak is hogy Velence, Bizáni Birodalom és a MAgyar Királyság is területéhez akarta csatolni. A város ügyes diplomáciával, a környező hatalmak közötti egyensúlyozással azért képes volt biztosítani fejlődésését ... egészen az 1667-es nagy földrengésig, amikor is a fejlett kereskedőváros súlyosan megrongálódott. A városnak számos magyar vonatkozását fedezhetjük fel. Magyar neve Ragúza, ami sziklaszirtre épülő várost jelent. A név találó: tagolt partszakasz, meredek sziklafalak a szigetek nyílt tenger felőli oldalán, meredeken emelkedő dombokra épült a város. Ezt akkor az igazi megtapasztalni, ha a főút mellett parkolunk le (az óvárosig nem érdemes elmenni, a mélygarázsok pedig drágák, marad a külvárosi parkolás) és onnan sétálunk le egészen a tengerpartig. Szűk sikátorokon, sok száz lépcsőn át vezet ilyenkor az út, közben dalmát macskák és a levendulaillat emlékeztet arra hogy most itt vagyunk Dél-Dalmácia szívében. A városfalon körbe lehet sétálni. Érdemes, mert ráláthatunk a történelmi városmagra felülről, és gyönyörködhetünk a környező hegyekben, a nyílt tenger látványában és a várost körülölelő szigetekben. A környék páratlan növényvilággal büszkélkedik. Itt már amolyan szubtrópusi jellegű az éghajlat. Melegebb mint a hagyományos mediterrán vidékeken, például Splitben vagy Trogirban.

  

 

 

Egy kis dalmát gasztronómia 


Friss alapanyagokból egyenesen a zadari piacról 

horvát gasztronómia| horvát receptek

horvát receptekElsőre kicsit furcsa összeállításnak tűnhet a céklát, málnát és a tonhalat egy tányérra tenni, de ha Zadarban jártok és lehetőség van minden alapanyagot frissen beszerezni érdemes elkészíteni mert remekül összeillenek az ízek még ha elsőre furcsának is tűnik ez a recept. A cékla legyen vajpuha és mézédes, amit én konkrétan a halpiac bejáratától jobbra szoktam megvenni, évek óta ugyanott árulja a néni és minden alkalommal friss zöldséget tudok nála vásárolni. Jó dolog ismerni a helyi termelőket, néniket, bácsikat és isteni finom, friss vacsit készíteni a kora reggel vásárolt alapanyagokból. A mézédes cékla íze remekül passzol a málnához. A tonhalat vékony szeletre kell vágni, és mindkét oldalát elég csak rövid ideig sütni (én avokádóolajat használtam de biztosan finom kókuszolajjal is vagy vajjal). 6-7 perc alatt elkészül zöldséghámozástól a tálalásig. Mindenképpen csak helyi, friss alapanyagokból érdemes elkészíteni. Irány szombat reggel 7-kor a zadari piac az óvárosban :)

 

 

 

  

 

Családi élmények Horvátországban - Legyen Neked is egy tengerparti történeted... 


Élmények, kalandok, sztorik amik Vir szigeten Rád várnak... 

horvát tengerpart | családdal az Adrián

horvátországi nyaralás gyerekekkelItt, az Adrián megszámlálhatatlanul sok aranyos családi történet, kaland, élmény részesei lehettünk az elmúlt 10 évben. Együtt néztünk lánykérésre alkalmas zugot a szigeten (ahol ki lehet írni a megfelelő mondatot kövekből, gyertyákból ... a domboldalra). Nagy titokban mentünk ünnepi tortáért amit a Kornati hajótúrán adtak át a szülinaposnak, és beszéltük meg a horvát személyzettel hogy köszöntse hangosbemondón a hajón az ünnepeltet (természetesen magyar nyelven:). Szülinapi tortát terveztettünk amire rárajzolták jóbarátunk hobbiját marcipánból 50. születésnapja alkalmából, amit jókora baráti körben tettünk emlékezetessé itt a szigeten.

Megkapó érzés részesei lenni annak a pillanatnak amikor a 70 éves nagyszülő a gyermekektől ajándékba kapott nyaralás első percében az apartman teraszáról könnybe lábadt szemmel csodálja a panorámát - életében először itt látta meg a tengert...

... Vagy Delfin lesre indulni gyerekekkel a regggeli tükörsima vizen és rácsodálkozni ahogyan delfinek úsznak szinte a fürdőzők között a várhoz közeli strandon. A gyerekeknek talán még nagyobb élményt jelent a tengerparti nyaralás - akik már nyaraltak tengerparton azért mert tudják mi várja őket, az első tengerparti nyaralóknak pedig izgalmas várakozás és óriási felfedeznivaló ... 

Egy hét gyorsan eltelik, de az élményeket sokszor évek múltán is visszaidézzük. Néhány család -akik jóbarátaink is-  igazi törzsvendégnek számítanak - amióta megnyitottunk, szinte minden évben eljönnek. Miattuk és természetesen új vendégeinkért is törekszünk arra hogy minden évben legyen valami újdonság. 

Új kirándulásainkon olyan környékeket fedezünk fel Horvátországban amit még a helyiek közül is kevesen ismernek. Csodaszép fekvésű tengerre néző borászatban kóstolhatjuk meg barátainkkal a helyi dalmát borokat együtt a dalmát konyhával. A borászat akár családi ünnepségek helyszínéül is kitűnő - biztosan maradandó élményben lesz részünk. Privát Sziget kerülő túráinkon a gyerekek delfin lesre indulhatnak velünk és akár azt is kipróbálhatják milyen vezetni egy hajót a tengeren. Új zadari élmény a tengerről, hajóból végignézhető naplemente amit egy óváros körüli rövid hajókázás végén csodálhatunk meg...
  

Neked mi jelentené a legnagyobb élményt az idei nyaraláson?


Meglepnéd szüleidet, nagyszüleidet egy tengerparti nyaralással?
 

> 2 személyes stúdió apartman elnöki panorámával és félpanziós ellátással hogy az egy hét valóban a pihenésről szóljon. 
    VÁLASZD KI KEDVENC APARTMANOD>

 

Mutasd meg gyermekeidnek a Tengert és gyertek velünk delfin lesre!

A gyerekeknek (is) óriási élmény először fürödni a tengerben. És életre szóló élmény amikor delfineket is láthatnak ... és akár azt is kipróbálhatják milyen vezetni egy hajót a tengeren 

> Családi Sziget kerülő hajókirándulás (csak családdal, ez nem több száz fős túrahajó) KÉRDEZD MEG BÁTRAN A RÉSZLETEKET >

Találkozzon Horvátországban a család

Ha a család szétszórva él Európa több országában, szervezzetek egy igazi családi nyaralást amikor mindannyian együtt lehettek. Közös esti sütögetések, családi borkóstolók, városi séták és programok, kirándulások Együtt

> családi kirándulások, közös túrák CSALÁDI PROGRAMOK A HORVÁT TENGERPARTON >

Szerezz életre szóló élményeket a horvát tengerparton azokkal akik fontosak Neked

Válaszd ki kedvenc apartmanod | Élmények, látnivalók, programok | Családi kirándulások

 

 

Gyerekekkel előszezonban


Miért érdemes felkeresni a horvát tengerpartot előszezonban gyerekekkel is? 

horvát tengerpart | gyerekekkel az Adrián

horvátországi nyaralás gyerekekkelKisgyerekekkel készülsz idén a horvát tengerpartra? Egyre több a gyerekbarát szabadidős program. Ezekből szemezgetünk.

Ha júniusi vagy szeptemberi nyaralásra gondolunk, általában két kérdés merül fel: milyen az idő és lehet-e fürödni a tengerben?

Vir sziget klímáját nagymértékben meghatározza a Velebit hegység, mint éghajlatválasztó. A tengerparttal párhuzamos hegyvonulatok megakadályozzák a szárazföldről érkező frontok átvonulását. A tengerpart klímája ennek köszönhetően már áprilistól kellemes - sokat süt a nap, kevés a felhő és meleg van. Sokszor látunk sötét fellegeket a hegycsúcsok felett, miközben a parton ülünk a napsütésben, kék ég alatt :) A mediterrán éghajlatnak köszönhetően a Vir szigeti nyarak hosszabbak, és magasabb az átlaghőmérséklet is. Vir sziget a statisztikák szerint Horvátország egyik legnaposabb vidéke: a napsütéses napok száma 300 felett van. Az időjárás miatt így nem kell aggódni :)

Júniusban már lehet fürödni a tengerben? A magasabb átlaghőmérsékletnek és a sok napsütésnek köszönhetően a sekély homokos strandokon már áprilisban is felmelegszik a tenger annyira, hogy akár kisgyermekkel is nyugodtan útnak indulhatunk. Vir sziget időjárásáról és a környék mikroklímájáról részletesebben itt írtunk.

A kora nyári és őszi időszak másik fontos előnye, hogy ezekben a hónapokban elkerülhető a zsúfoltság. A legnépszerűbb homokos strandokon még kevesen vannak. Csendesebb, nyugodtabb az egész sziget. A májusi vagy éppen szeptemberi nyaralás igazi feltöltődést, igazi pihenést ígér.

Ne féljünk attól, hogy ilyenkor még nincs nyitva semmi. A boltok, éttermek már kora nyáron kinyitnak és szeptember legvégéig üzemelnek. 1-2 étterem és a Konzum élelmiszerüzlet Vir szigeten egész évben nyitva van. Akár egy októberi hosszú hétvégére is érdemes leutazni. Az idő meglepően kellemes még a késő őszi hónapokban is. A webkamerán szoktuk látni, amikor január közepén pólóban bicikliznek az úton... Itt Horvátországban augusztus 20-án nem ér véget a szezon. 

A gyermekes családokat Zadar közelében, Kozino településen Kalandpark, Vrsi tengerparti város közelében a Western Falu valamint Sibenikben minden én júniusában megrendezett Nemzetközi Gyermekfesztivál is várja. Nálunk, helyben foglalható program a Vir sziget kerülő hajótúra amin kisgyerekekkel is érdemes részt venni, hiszen Vir rejtett homokos öblében is megállunk amit a gyerekek nagyon szeretnek :)

A Vir szigetet  megkerülő hajókirándulások májustól szeptember végéig tartanak. Kora nyáron, és ősszel amikor kevesebben hajóznak a delfinek is jobban a part közelébe merészkednek. Elő- és utószezonban nagyobb esély van rá hogy a hajótúra során delfineket is láthatunk :)  

Kisgyermekkel szívesebben nyaralnál akkor, amikor a nagy kánikula még nem köszönt be? Akkor június első fele vagy szeptember eleje a legjobb választás. Ilyenkor is meleg van, de nincs kánikula, nincs hőség. Kirándulásokhoz, túrákhoz is kedvező az időjárás ilyenkor. Kedvet kaptál? Nézd meg milyen programok várnak elő- és utószazonban az Adrián! Előszezoni programok, látnivalók lejjebb > > >

 

Zadar a legjobb európai úticélok között 2016-ban


2016-ban Zadar lett a Best European Destination cím nyertese 

horvát tengerpart | Zadar 

zadar horvátországMilyen elismerést jelent ez a díj és milyen desztinációk érdemelhetik ki?

A vendégéjszakák számának növekedési dinamikája a nemzetközi statisztikák szerint
a Zadari régióban a legintenzívebb. Nemcsak ez volt a fő szempont, a szakmai zsűri
mérlegelte a szolgáltatások ár-érték arányát, a szórakozási lehetőségeket és 20
európai desztinációt bocsátottak szavazásra. A három hetes online voksolás eredménye:
288 992 internetező és a szakmai zsűri véleménye alapján 2016-ban Zadar Európa
legjobb turisztikai célpontja. A díj rangját mutatja hogy olyan városok, régiók szálltak versenybe az első helyért mint
Athén, Bécs, Milánó, Madrid és az Azori szigetek ... Gratulálunk, Zadar!

Miért lett ilyen népszerű hely Zadar és milyen adottságoknak köszönheti dinamikus fejlődését?

zadar repülőtérNemzetközi repülőtér egyre bővülő Nyugat-Európai összeköttetésekkel

Zadar nemzetközi repülőtere 2016-ban már 26 európai nagyvárossal valamint két horvát várossal is (Zágráb és Pula) közvetlen kapcsolatot teremt. Így a nyugat-európai vendégek egyre gyorsabban és olcsóbban juthatnak el Zadarba és környékére. Zadari repülőjáratokról egy korábbi cikkünkben is írtunk már.

A Zadari Régióban található Horvátország leghosszabb egybefüggő homokos partszakasza

A Ninska Laguna mindössze 20 percre van Zadartól autóval. Ez a partszakasz az egész horvát tengerpart leghosszabb egybefüggő homokos strandja. Lassan mélyülő, tagolt part ami igazi paradicsom a kisgyermekes családoknak. Horvátországba ritka a valóban homokos strand, így a Nin-i lagunarendszer igazi kuriózum. Sokan éppen emiatt választják Vir szigetet ls Zadar környékét nyaralásuk úticéljául és egyre több a visszatérő vendég is

Európa egyik legtisztább tengervize

Zadari régióban az ipar nem a tenger mentén épült ki mint Splitben vagy Rijekában. Ennek köszönhetően az Adria vize itt a legtisztább egész Horvátorságban

kornati szigetvilág horvátország látnivalókEurópa legtagoltabb tengerpartja - igazi vitorlás paradicsom 

Zadar környékének talán legismertebb, és joggal mondhatjuk világhírű látványossága a Kornati szigetvilág. Ez a terület Európa legtagoltabb tengerpartja megszámlálhatatlanul sok rejtett pici öböllel, elhagyatott partszakasszal, természetvédelmi övezettel (mint például a Sakarun-i öböl). A vitorlázók számára ez egy igazi paradicsom akik áprilistól októberig élvezhetik az Adriai vitorlázást. A hajós infrastruktúra kiváló, nemzetközi minősítésű marina-k európai szintű szolgáltatással várják a hajózni vágyókat. Zadar mellett, Sukosan-ban épült Horvátország legnagyobb kapacitású kikötője a Marina Dalmacija is. De nemcsak a Kornati Nemzeti Park területén hanem az egész Zadari régióban is számtalan szigetet találunk amelyeknek csak egy része lakott. A tagolt partszakaszon még a nagy számú vitorlás sereg sem teszi zsúfolttá a partokat, öblöket.

Mediterrán éghajlat közel Nyugat-Európához 

Zadar nemcsak légi útvonalakon hanem közúton is jól megközelíthető Nyugat-Európából. Ez a Nyugat-Eruópához talán legközelebb eső környéke Dalmáciának ahol már igazi mediterrán éghajlat van így nyáron is napsütésbiztos klíma, meleg száraz idő és akár 28 fokra is felmelegedő tenger várja az utazókat. A mediterrán klíma a tengerparttal párhuzamosan futó Velebit hegység éghajlatválasztó tulajdonságának köszönhető.

Zadar Nyugat-Európa felől gyorsan megközelíthető autópályán valamint közvetlen kompjárat is összeköti az olaszországi Ancona városával. A közelmúltban megnyitott Zadar új kompkikötője ami már a város délkeleti részében, nagy területen épült ki így nem kell többé az óvárosba bemenni így kisebb lett a forgalom a félszigeten ami a turisták számára is előnyös.

Kedvet kaptál egy horvát nyaraláshoz? Ismerd meg Zadarkörnyékét, Vir szigetet részletes magyar nyelvű programajánlóinkkal, útleírásainkkal

Látogass el hozzánk akár előszezonban is amikor még kevesen vannak és zavartalan pihenésben, igazi kora nyári kikapcsolódásban lehet részed 
  

 

 

Horvátország első élményparkja

 

biograd élménypark látnivalók horvátországbanA Vir szigettől 50 kilométerre fekvő Biograd-ban (teljes nevén Biograd Na Moru, magyar nevén Tengerfehérvár) grandiózus építkezés vette kezdetét 2016. április elején. Itt épül ugyanis a horvát tengerpart első élményparkja. Az olasz Gardaland mintájára épülő komplexum izgalmas szórakozást ígér minden korosztály számára. 3 részre osztják a parkot: gyermek szekció, családi szekció és egy külön rész a fiataloknak ahol videojátékok, szimulátorok is helyet kapnak majd.  25 attrakciót építenek amelyek közt lesz hullámvasút, körhinta, valamint színpad is ahol művészek, bűvészek, mutatványosok szórakoztatják majd a közönséget. 

Az élményparkban éttermek, kávézók is várják a látogatókat, tehát egy komplex, minden igényt kielégítő infrastruktúrát terveznek, amely 2017 Húsvétig, de legkésőbb május elsejéig elkészül, nyilatkozott a projekt vezetője. A biogradi élménypark minden bizonnyal az eddigi legnagyobb szabású beruházás a horvát tengerparton amelynek éves látogatószámát 200 ezer főre becsülik. A parknak köszönhetően egy igazán összetett és minőségi kikapcsolódást ígérő szórakoztató központtal bővül a Vir sziget környéki látnivalók köre. (Fotó: CroatianWeek)

Olvastad már?  Egynapos családi kirándulások >

 

 

Helló Tavasz! Előszezoni programok Horvátországban


HORVÁTORSZÁG KORA NYÁRON: 
CSEND ÉS NYUGALOM A FŐSZEZONI NYÜZSGÉS ELŐTT 

horvátország apartman homokos tengerpartElőszezoni akciókért kattints idehorvátország apartman homokos tengerpart

 

- A kora nyári időszak kitűnő alkalom  hegyi túrázáshoz. A Velebit hegység számtalan érdekességet rejt: barangolás a Paklenica Nemzeti Park szurdokvölgyében vagy fedezd fel a Cerovacke és  Rovanjska cseppkőbarlangot. Nézd meg a kora nyárig hóval borított Dinara csúcsot, Horvátország legmagasabb pontját útban a Cetina forrásvidéke felé, ami a környék legszebb karsztforrása 

cetina forras 2

Sziget túra  hajózd körbe Vir szigetet és fürödj rejtett kis öblökben a világítótoronynál, a Vörös sziklás parton és a lakatlan szigeten. Fedezd fel Dalmácia legszebb szigetvilágát és látogass el a sós vízű tengerszemhez a Telascica Nemzeti Parkban. 

zavratnica bay 1

Kerékpártúrák Vir sziget környékén. Tekerj el Zadarba, a Ninska Laguná-ba vagy Nin óvárosába. Fedezd fel a misztikus Zecevo sziget zarándoktemplomát ahová csak apály idején lehet eljutni. 

a tengerparti városokban  már tavasszal is zajlik az élet. Sétálj egyet Zadar, Trogir, Split történelmi óvárosában. Járd körbe a nevezetességeket magyar idegenvezetővel, kóstold meg az igazi mediterrán konyhát. A nap végén Zadar tengerparti sétányán gyönyörködhetsz a naplementében egy jó pohár dalmát bor társaságában.  

Bungee jumping a Krka viaduktról, vadvízi evezés a Zrmanja folyón  Aktív programok festői környezetben. Tengeri panoráma 1800 méter magasból a Biokovo túrán, hőlégballonos városnézés hazaúton, Zágrábban 

- kóstold meg Dalmácia ízeit: borkóstolás, Pag-i sajttúra és mediterrán kóstoló Zadar legjobb tengerparti éttermeiben, gyönyörű környezetben. Finom dalmát desszertek, híres dalmát sonka: a dalmát konyha legjava

horvátország apartman homokos tengerpartElőszezoni Programajánló Horvátországban - ingyenes letöltéshorvátország apartman homokos tengerpart

 

 

Miért érdemes a kora nyári hónapokban is Horvátországot választani?

 

a tenger hőmérséklete kellemes, fürdésre alkalmas.  Napozni is lehet a kora nyári időben. Az időjárás kedvez a városnézésekhez, erdei és hegyi kirándulásokhoz. Ha az aktív pihenést szereted, a kerékpárt se hagyd otthon! Már májustól számtalan program és érdekes kirándulóhely vár. Töltsd le ingyenes Előszezoni Programajánlónkat és válaszd ki kedvenc úticélodat. Akár egy hosszú hétvégére is érdemes leugranod előszezonban! 

horvatorszagi eloszezon akcioa főszezoni zsúfoltságnak nyoma sincs az utakon. A tengerpartra vezető autópályákon, a nevezetességek környékén és a városokban kisebb a forgalom tavasszal és a kora nyári hónapokban. Rövidebb idő alatt érsz le a tengerpartra, Vir szigetre, és kevésbé fárasztó az út. Kevesebb dugó, rövidebb sorok az autópálya kapuknál.  Parkolóhelyet  is sokkal egyszerűbb találnod ha városnézést tervezel Zadarban 

vir sziget eloszezon husvet horvatorszag

Kevesebben vannak a strandokon és az üzletekben is. Ha el akarod kerülni a főszezoni nyüzsgést, foglalj szállást májusban és június első felében. Vir sziget nyüzsgő belvárosa is csendesebb ilyenkor. Csendes, nyugodt környezet vár amikor valóban kipihenheted magad

-Május közepétől kérhetsz félpanziós ellátást is. Nem kell főznöd nyaralás alatt

- A kora nyári hónapokban a főszezoni árak töredékéért foglalhatsz nagy teraszos, klímás, tengeri panorámás apartmanokat 2 percre a kiépített strandtól és 15 percre Horvátország leghosszabb homokos tengerpartjától  horvátország apartman homokos tengerpartTovább az előszezoni árakhozhorvátország apartman homokos tengerpart

hungary flag

MAGYAR HÁZIGAZDÁK VÁRNAK ÁLLANDÓ RECEPCIÓVAL A HELYSZÍNEN, 
NEM CSAK A KULCSOT ADJUK ODA FOGLALÁSKOR!!!

 

 

 horvátország apartman homokos tengerpartÉRDEKLŐDÉS, FOGLALÁS - KATTINTS IDEhorvátország apartman homokos tengerpart

 

 

 

Egynapos kirándulások Vir szigetről 

 

kirándulások Vir szigetről magyar nyelvű idegenvezetővelEgynapos szervezett túráink során Vir szigetről Horvátország különleges, kevéssé ismert tájait is célba vehetjük. Nemcsak a jól ismert dalmát tengerparti városokat járjuk be, hanem a tengerparttól távolabb eső csodaszép vidékekre is ellátogatunk. A túrákat többféle tematika szerint terveztük meg, így érdeklődésük szerint válogathatnak vendégeink hegyi gyalogtúrák, tengerparti városlátogatások, panorámautak közül.

Ha kedvünk tartja, a napfelkeltét a Krka folyó feletti viaduktról csodálhatjuk, reggeli kávénkat Trogirban a tengerpart mellett fogyaszthatjuk el, ehetünk egy könnyű mediterrán ebédet Split történelmi óvárosában vagy a hegyvidéki Horvátország egyik látványos, különleges látnivalóját, a Cetina forrásvidékét barangolhatjuk be - mindezt akár magyar nyelvű idegenvezetővel. További részleteket itt olvashat a túrákról!

 

 

 

kirándulások Vir szigetről magyar nyelvű idegenvezetővel

Miért érdemes részt venni az egynapos túrákon:

- Vir szigettől kicsit távolabb eső, csodaszép helyekre juthatunk el anélkül hogy külön szállásfoglalásra lenne szükség

- tapasztalt túravezetővel utazhatunk együtt, aki jól ismeri a környéket (hol vannak a legjobb éttermek az óvárosokban, mennyi idő alatt járható be egy-egy nevezetesség, hol vannak jó kilátópontok a tengerre, környékre...)

- a túra a család idejéhez és érdeklődési köréhez igazodik. Nincs kötelező program, időbeosztás és útvonal. A program rugalmasan változtatható. Ha szeretnénk valamit megnézni ami útba esik de nem volt betervezve, lehetőség van kitérőt tenni illetve ha több időt töltenénk el egy-egy helyen, nem sürget minket senki, a programot ennek megfelelően igazítjuk  

- helyben lehet jelentkezni a túrákra, nincs szükség előfoglalásra. Közvetlenül a Villa Dobra Apartmanháztól indulunk, nem kell elutazni sehová

- kis csoportokban utazunk, hasonló érdeklődési körű útitársakkal, így nem kell túl sok emberhez alkalmazkodni. Az indulási napok is rugalmasan alakíthatóak

 

kirándulások Vir szigetről magyar nyelvű idegenvezetővel

Milyen túrákra lehet jelentkezni:

- Barangolás a legszebb dalmát tengerparti óvárosokban

- a hegyvidéki Horvátország: panorámautak és karsztforrások

- Pag szigeti túra sajtkóstolással

A túraútvonalakról további részletes leírást és fényképeket ide kattintva talál

 

Repülővel és busszal az Adriára


Külföldről érkező vendégeinknek ajánljuk: simán megéri Németországból, Angliából és Nyugat-Európa más országaiból is repülővel utazni Horvátországba, akár egy hosszú hétvégére is >

Programok, látnivalók Szállások

zadari repülőtér

A repülőjáratok és nemzetközi autóbuszjáratok valós alternatívái az autós közlekedésnek Nyugat Európából Horvátországba, Vir szigetre. Az autós utazás mellett a légi és buszos közlekedés egyre inkább versenyképessé válik főleg 2 fős nyaralás esetében. A repülőjegy fillérekbe kerül Európa több nagyvárosából Zadarba ha jóval előre foglalsz. Vir szigettől mindössze 40 kilométerre található Zadar nemzetközi repülőtere, ahová 2016-ban még több európai nagyvárosból (München, Köln, Stuttgart, Frankfurt A.M., Karlsruhe, London, Varsó, Oslo, Stockholm…) érkezik közvetlen járat. Akik jóval az utazás előtt lefoglalják menetjegyüket, fillérekből juthatnak el Zadarba majd onnan Vir szigetre.

Többek között a Lufthansa, Germanwings, Croatia Airlines és a Ryanair indít járatokat.

Zadar belvárosába rendszeres buszjárat közlekedik a repülőtérről. A városból már csak fél óra Vir sziget. Nemcsak a repülő, hanem az autóbuszos közlekedés is valódi alternatívája lehet az autós utazásnak mert a nemzetközi autóbusztársaságokkal is elérhetőek már a horvát tengerpart negyvárosai. Vir szigeten robogó és kerékpár is bérelhető így nem lesz „helyhez kötve” aki autó nélkül érkezik. Vir szigeten egyébként remek túraútvonalak vannak amit érdemes nyaralás alatt felfedezni és kerékpárral, valamint robogóval is gyorsan elérhetőek.

Ha kedvet kaptál, nézelődj apartmanjaink között >

Repülővel Zadarba, majd utazás Vir szigetre

RyanairEurowingsLufthansaCroatia AirlineseasyJetVuelingLotTransavia

 

Repülőjegyet már nagyon sok portálon lehet online vásárolni. Mi a SkyScannert szoktuk használni. Milyen városokból közelíthető 
meg Zadar repülővel: A 
zadari repülőtér honlapja.
A zadari repülőtérről rendszeresen indulnak buszok a zadari autóbuszállomásra (a Vir szigetre közlekedő buszok is közvetlenül innen indulnak).

Horvátországi autóbuszállomások menetrendje (angol nyelven is elérhető)

Autóbusszal, vonattal Vir szigetre Magyarországról (is)

Autóbusz vagy vonat? Saját tapasztalatunk alapján inkább az autóbuszos közlekedést javasoljuk, mert a vonat ebben a pillanatban még jóval hosszabb menetidő alatt teszi meg a Budapest – Zadar távot, és többször is át kell szállni. A buszközlekedés ár-érték-menetidő aránya kitűnő, főleg ha nyári szezonban utazunk a közvetlen Budapest-Zadar járattal (Zadarból pedig már csak fél óra Vir sziget, és az apartmanház), de tavasszal és ősszel is megúszhatjuk egyetlen zágrábi átszállással. A horvát főváros és a tengerparti nagyvárosok között kitűnő a buszközlekedés. Új, modern járművekkel utazhatunk, amelyek napközben akár óránként indulnak Zágrábból.

Vasúti információkat, menetidőt, jegyárakat a MÁV honlapján lehet megtekinteni, itt:

Autóbuszjáratokkal kapcsolatos tudnivalók, jegyvásárlás az Eurolines honlapján. A nemzetközi menetrend itt található.

(Főszezonban közvetlen járat közlekedik Budapest - Zadar között, szezonon kívül csak Zágrábig közlekedik)

Gyere le a horvát tengerpartra egy májusi, júniusi hosszú hétvégére, amikor még nincs tömeg, és ismerd meg a horvát tengerpart kora nyári arcát (is)  Izgalmas programok, gyönyörű kirándulóhelyek, napozás kora nyáron a főszezoni nyüzsgés ELŐTT > > >

 

Horvátország kora nyári arca

Horvát tengerparti élmények májusban és júniusban,
a főszezoni nyüzsgés előtt. Kevesen vannak, nincs még 
kánikula de már elég meleg van szabadidős programokhoz,
városnézéshez, túrázáshoz. A sekély homokos partokon a
víz gyorsabban felmelegszik itt már kora nyáron is 
lehet fürödni a tengerben

Milyen idő van Horvátországban a kora nyári hónapokban? Mit lehet ilyenkor csinálni a tengerparton?

már áprilistól kellemes kora nyári meleg, de még nincs kánikula. Sok napsütés, napközben 20-25 fok körüli hőmérséklet

csendes nyugodt, barátságos környezetben pihenhetsz amikor még szinte üresek a strandok és a látnivalók környékén sincs tolongás

az utakon nincs dugó, mint a főszezonban szombati napokon ezért gyorsabban lehet eljutni a tengerpartra és könnyű parkolni a városokban

az üzletek, éttermek, zadari szórakozóhelyek már májusban is nyitva vannak

sekély homokos partszakaszok belső lagúnáiban a tengervíz gyorsabban felmelegszik (5-8 fokkal melegebb itt a tenger mint a környékbeli partoknál). Vir szigettől 10 percre van Horvátország leghosszabb, 8 kilométer hosszú egybefüggő homokos strandja ami szinte üres a kora nyári hónapokban. A gyerekeket nyugodtan el lehet engedni szaladgálni a parton, mert a bokáig érő víz biztonságos, lassan mélyül és a tömegben sem fognak elveszni :)

8 év helyismeretünk van és személyes kapcsolataink kirándulásszervezőkkel, éttermekkel: részletesen, magyar nyelven elérhető minden információ a környékről, kirándulásokról és szabadidős programokról amiket korábbi vendégeink közül sokan kipróbáltak már

(Májusi képek)

mesébe illő szépségű látnivalókat, kirándulóhelyeket találsz a közelünkben amihez magyar nyelvű útikalauzt is adunk

ha szeretsz kirándulni, sportolni jó időben, friss levegőn akkor az év bármely időszakában nagyszerű élményt kínál Horvátország, de a legkedvezőbb feltételek a kirándulásra, városnézésre nyár előtt várnak

Miért Vir szigetre?

Vir szigeten gyönyörű strandok, rejtett öblök bújnak meg távol a nyüzsgő városi strandoktól ahol kristálytiszta a tenger és az egész család egyedül lehet a parton

Vir sziget Horvátország egyik legszerencsésebb fekvésű szigete:

híd vezet a szigetre amin ingyenesen lehet áthajtani, nem kell kompozni. Budapestről csak 6 óra az út, Dunántúlról még kevesebb, végig autópályán

a tengerpart mentén futó Velebit hegységnek (is) köszönhetően itt Észak-Dalmáciában, Vir sziget környékén már igazi mediterrán éghajlat jellemző. Vir szigeten a környékhez (és Horvátország északi részéhez) képest melegebb van és magasabb a napsütéses órák száma

változatos a tengerpart: van homokos strand kisgyerekes családoknak, rejtett tengeröblök a csendre, nyugalomra vágyó vendégeinknek, kavicsosköves part azoknak akik szeretnek úszni, búvárkodni

sok-sok mesébe illő szépségű látnivaló és kirándulóhely amiket 1-1.5 óra alatt elérhetsz az apartmanháztól, ezért egynapos kirándulásokra is érdemes elmenni. Nagyon szép látnivalók vannak útközben is, érdemes útközben is megállni...  érintetlen természet ahol az Ezüst tó kincsét forgatták, sok száz pici tóból és vízesésből álló nemzeti park a hegyek között ...

Vir szigettől 10 percre van Horvátország leghosszabb, 8 kilométer hosszú egybefüggő homokos strandja ami szinte üres a kora nyári hónapokban. A sekély víz 5-8 fokkal melegebb, így akár már májusban is szaladgálhatnak a gyerekek a bokáig érő vízben a tengerparton

Helyben lehet szabadidős programokra, kirándulásokra jelentkezni mindenhez adunk magyar nyelvű útikalauzt is

  

További képekért, szobaelosztásokért kattints ide

Programok, látnivalók, kirándulások:

séta Zadar és Nin középkori óvárosában

kerékpártúra Vir sziget körül

hajókirándulás a közeli szigetvilágba (a Világörökség része)

csónakázás, tengeri kajaktúra, rejtett öblök felfedezése ...

Vélemények elő- és utószezoni vendégeinktől:

"100% pozitív.Minden nagyon szuper volt és minden a valóságnak megfelelt.A villa gyönyörű, a
szállásadók nagyon kedves emberek bátran ajánlom mindenkinek. Remélem jövőre találkozunk."

"Köszönöm, a nyaralás nagyon jól sikerült gyönyörű helyen voltunk a szállás kítűnő. A szállásadók

nagyon kedvesek és segítőkészek, biztos, hogy még találkozunk. Csak ajánlani tudom!!!! Sok++++++++"

"Nagyon tetszett az apartman, csodálatos volt a kilátás, segítőkészek voltak a tulajdonosok. Az idő is végig tökéletes volt, nagyon jól éreztük magunkat :) Mindenkinek csak ajánlani tudom, mind az apartmant mind az eladót, korrekt volt minden."

"100% pozitív.Minden nagyon szuper volt és minden a valóságnak megfelelt.A villa gyönyörű, a
szállásadók nagyon kedves emberek bátran ajánlom mindenkinek. Remélem jövőre találkozunk."

"Huuuuuuuuuuu!! A Hely Szállás gyönyörű!olyan mint amilyennek leírták!!A szállásadóak nagyon kedvesek
barátságosak és mindenben a segítségünkre voltak!!Nem tudok mit mondani egyszerűen fantasztikus
emberek egy fantasztikus helyen!!Nagyon várom, hogy vissza menjünk!:))Puszi Sok sok+++++++++++++++++++++++++!!!"

(aukciós oldal 2013-2014)

További információk, árak és szabad helyekkel kapcsolatban kattints ide:

Apartman árak egy hétre

Apartman árak hosszú hétvégére (április 28 - június 07. között bármely hétvégén érvényes)

 

Utasbiztosítás online, 3 perc alatt tengerparti nyaraláshoz és síutakhoz is (akkor is ha nem nálunk foglaltál apartmant)

Nem kerül sokba, de nagyon jól jön ha gond van: utasbiztosítás ajánlatok egy helyen, az egyik legnagyobb online utasbiztosítási portálnál

Tavalyi szezon óta van egy megbízható partnerünk, egy nagy online utasbiztosítás-közvetítő, akiknek a segítségével mostmár az ország bármely pontján, interneten megköthető számos biztosító terméke. Nem csak Vir szigeti, tengerparti nyaraláshoz, hanem bármilyen egyéb utazáshoz is jól jöhet (pl. síutakhoz). Az alábbi linkre kattintva lehet biztosítást kötni, illetve nézelődni az ajánlatok között:

Utasbiztosítás egy klikkre -10%
kuponnal:

utasbiztositas

 

 

Euró, kuna vagy bankkártya?

Mivel érdemes elindulni Horvátországba?

Milyen pénzben érdemes fizetni Horvátországban, szükséges-e eurót váltani? Vigyünk-e bankkártyát? Tanácsok Vir szigeti nyaralás előtt

Horvátország EU tagállam, de az euró még nem hivatalos fizetőeszköz. Ennek ellenére egyre több helyen elfogadják főleg a turisták által sűrűn látogatott helyeken Vir szigeten is, de a környékbeli turistacélpontokban főleg (pl. Zadarban)

Autópálya kapuk:

Itt dombornyomott, külföldi vásárlásra alkalmas bankkártyát, illetve eurót is elfogadnak horvát kuna helyett. Bankkártyával érdemes fizetni, eurót nem ajánljuk mert nem kedvező az átváltási árfolyam. Vir szigetről hazafelé, Zágráb előtt kifejezetten ajánljuk a bankkártyás fizetőkapuk használatát, mert sokkal gyorsabb az áthaladás itt. Már jó előre tábla jelzi hol kell letérni. Érdemes tudni, hogy euróban történő fizetéskor kizárólag papírpénzt fogadnak el, és minden esetben kunában kapjuk a visszajárót.

Éttermek:

Vir szigeten és Zadarban is a forgalmasabb éttermekben elfogadnak bankkártyát is. Eurót ritkán.

Kirándulások:

egyre gyakrabban tüntetik fel a kirándulások, hajókirándulások árait euróban is. Bankkártyás fizetési lehetőség azonban ritka

Boltok:

A nagyobb élelmiszerboltokban (Konzum, Interspar, Kaufland, Lidl) elfogadják a bankkártyát. A Vir szigeti Konzumban is lehet kártyával fizetni, ez a legnagyobb élelmiszerbolt. A bejáratnál 2 ATM is van, ami azért szerencsés mert a kuna felvételkor a Kuna/forint középárfolyammal számol a bank, így a pénzváltók árfolyamkülönbözetét megnyerhetjük. A külföldi pénzfelvétel díját azonban érdemes előre megkérdezni otthon. Vir sziget sétálóutcájában OTP bankautomata is van.

Benzinkutak:

legjobb a bankkártyás fizetés vagy kunáért érdemes tankolni

Pénzváltás:

Vir szigeten több helyen is lehet pénzt váltani, például a postán, a Konzumnál, és van egy pénzváltó a főút mellett is (Vir sziget központja felé bal oldalon közvetlenül az út mellett 150 méterre a Konzumtól).  Vir szigeten nincs bank, de Zadarban az óváros közelében több is van ahol kedvező a váltási árfolyam. A legdrágább a postán és a zadari bevásárlóközpontokban található pénzváltókban (Pl. Supernova) váltani, egyrészt azért mert az árfolyam kedvezőtlenebb, mint a bankokban (itthon fordítva szokott lenni), másrészt a váltási jutalék is többletköltséget jelent.

 

Miért érdemes már januárban szállást foglalni?


Tanácsaink a korábbi évek tapasztalatai alapján

 

előfoglalás Horvátországban vir szigeti apartmanokban

A nyaralás alapos előkészületet, utánajárást, felkészülést igényel és jó ha mindezekre elegendő idő jut. Kapkodást, sietséget lehet a korai szállásfoglalással elkerülni így nemcsak a nyaralás hanem a készülődés is nyugodtan telik.

Év elején úgy tűnik hogy messze még a nyár... Éppen ezt érdemes kihasználni, mert a szálláshelyüket időben lefoglaló vendégek számos előnyt élveznek:

Ha többen szeretnének együtt nyaralni, azonos időre kell kivenni a szabadságokat. Erre akkor van a legjobb esély ha már hónapokkal indulás előtt megállapodnak a munkahelyen a nyári szabadság pontos dátumáról. Ha idén egy igazi családi-baráti nyaralást terveznek, érdemes télen foglalni, mert így a hely már biztos és a szabadságokat is jó eséllyel össze lehet hangolni. Nem kell sietni, van elég idő az indulásig mindent átbeszélni, megtervezni. Ha többen jönnek szerencsés ha egymás melletti apartmanokban tudnak szállást foglalni, erre a legtöbb esély télen van mert ilyenkor még több a szabad hely így lehet válogatni az apartmanok közt.

Akiknek fontos hogy a tenger látványában gyönyörködhessenek a teraszról (vagy akár közvetlenül a szobából, az ágyon ülve...), azoknak a vendégeinknek is érdemes időben foglalni. A panorámás apartmanok telnek be leghamarabb, akik a legszebb fekvésű apartmanokat szeretnék lefoglalni ilyenkor télen még megtehetik.

Akik többször jártak már nálunk és van egy kedvenc apartman amit idén is szeretnének lefoglalni, akkor is érdemes a téli hónapokra időzíteni a foglalást.

Nézze meg az apartmanokat, érdeklődjön nálunk magyar nyelven ITT >

 

Mit vegyünk ajándékba?


Ha már vettünk hűtőmágnest, horvát térképes törölközőt, kagylóból készült edényalátétet akkor jöhetnek a horvát csokik :)

A horvát Kraš csokigyár olyan mint nálunk (volt) a Szerencsi. Mindenféle bonbont, csokit, tejkaramellát készítenek, a Zágrábban található gyárban és a város több forgalmas pontján is bevásárolhatunk a legfinomabbakból. A pályaudvarnál, a főtéren és az autóbusz állomáson is találunk csokiboltokat, mindhárom könnyen megközelíthető az autópálya felől. Vir szigetre felé vezető úton, vagy akár hazafelé is érdemes meglátogatni a horvát fővárost. A boltokat bejelöltem térképen (mindhárom térkép kattintással nagyítható)

Zágráb belvárosának térképe Zágráb térképe Zágráb Kras csokiüzlet ajándék vásárlás

Zágráb belvárosa      Zágráb áttekintő térképe  üzlet a Jelasics bán téren

A Kraš Horvátország híres csokoládéüzeme. A gyár Zágrábban található, ami mellett mintabolt is található. A gyár pár éve ünnepelte 100. évfordulóját (1911-ben épült).

Kraš boltok Pulában, Splitben, Eszéken is találhatóak, a Vir szigethez közeli Zadarban egyelőre még nem nyitottak de reméljük ez csak idő kérdése :) De Vir szigeten a Konzumban is lehet venni nápolyikat, csokikat, bonbont. Ha vannak édesszájú családtagok, a horvát térképet ábrázoló bonbon például jó ötlet lehet.

 

 

Nyári - őszi napforduló és a "világ legkisebb székesegyháza"

A horvát tengerpart nemcsak gyönyörű strandokban hanem érdekes történelmi nevezetességekben is bővelkedik. Vir szigettől 7 kilométerre találjuk a horvát középkori történelem egyik legfontosabb politikai és vallási központját, Nin települést. Nin-t a homokos strandja miatt már sokszor említettük, de azt bizonyára csak kevesen tudják, hogy Nin óvárosában található az egyetlen olyan templom Vir sziget környékén (és talán egész Horvátországban), amit nemcsak vallási célra hanem napóraként, naptárként is használtak.
Hogyan lehet egy templom időmérő "eszköz" és naptár?
 
A Szent Kereszt templom - amit a "világ legkisebb székesegyházának" is neveznek - érdekessége, hogy a nyári napforduló
pontosan megfigyelhető az épület belsejéből (2013-ban ez a nap június 21-ére esik, a napforduló pontos ideje reggel
7 óra 4 perckor van). A templom legnagyobb, keleti ablakát ugyanis pont úgy építették, hogy a napforduló idején a reggeli
nap sugarai az ablakon át éppen a templom közepére esnek. Így a középkori városlakók évszázadokkal a modern időmérő
eszközök megjelenése előtt is képesek voltak figyelemmel kísérni a nap és az évszakok változását, körforgását.
 

Nin óváros szent kereszt templom

Nin óváros szent kereszt templom Nin óváros szent kereszt templom Nin óváros szent kereszt templom Nin óváros szent kereszt templom Nin óváros szent kereszt templom

 

 

Milyen szelek fújnak a horvát tengerparton, Vir sziget környékén?

A Horvátországban fújó szeleknek külön nevük van. A leggyakoribb szelek Vir sziget környékén a bora (horvátul: bura), a jugo (sirocco) és a mistral (maestral).
 
Tramontana - északi szél
 
A bora (horvátul: bura) egyik fajtája, megközelítőleg  északi irányból fúj. A boránál gyengébb, és a széllökések sem érik el a boráét. A Kvarner öböl környékén magas hullámokat korbácsol.  A neve olasz eredetű, a „tras montana” szóból ered amit az Alpok felől fújó szél megnevezésére használnak.
 
Bora (horvátul: bura) - északkeleti szél
 
Hirtelen feltámadó erős szél.  A szél az Adria keleti részéről fúj, a hegyek felől, ahol hűvösebb a levegő mint a tengerparton. Vir szigettől északra, a Velebit hegységben is kialakul. A szélerősség nagyban függ a domborzattól. A hegyek lejtőin felgyorsul és nagy tarajos hullámokat korbácsol a tengeren. Az erős szél elfújja a hullámtarajokat, és sűrű páraréteget képez a vízfelszín felett ami jelentősen lecsökkenti a látótávolságot. A bora leggyakoribb fajtája anticiklonális: a hideg szél kellemes, tiszta, esőmentes időt hoz. A másik fajtája a „sötét bora”, ami alacsony légnyomásnál alakul ki és esős időt hoz. Télen a bora többször támad fel és hosszabb ideig tart (3 – 7 napig), és akár havat is hozhat a szigetekre. Vir szigeten például 2012. telén hozott kis mennyiségű havat, ami 2-3 nap alatt teljesen elolvadt. Dél körül a bora átmenetileg lecsendesedik. A partoktól távolabb a nyílt tengeren veszít erejéből. A horvát partvidéken az alábbi helyeken jellemző: Trieszti és Kvarner-öböl, Velebit-csatornában Vir szigettől északra, Sibenik, Ploca fok, Split, Vrulja-öböl (Omis és Makarska között), Zuljana-öböl (Peljesac félsziget). A szél érkezésének jellegzetes előjele a partmenti hegyvidék (pl. a Velebit) felett megjelenő felhősapka ami a Ninska Laguna strandjáról nagyon szépen látszik.
 
Burin - nyári éjszakákon északkeletről fújó szél
 
Nyári éjszakai szél, ami tiszta, frontmentes időben fúj északkeletről. Napfelkelte előtt megszűnik.
 
Levanter  - keleti szél (horvátul: levanat)
 
Levanter a felkelő nap szele. Rövid ideig tartó, mérsékelt erősségű szél, ami nyáron kora reggel fúj és gyorsan irányt vált. Télen akkor jellemző, amikor a jugo (déli szél) átvált borára.
 
Sirocco - délkeleti szél (horvátul: jugo)
 
Meleg, párás szél. Állandó szélirány és erősség jellemzi. Fokozatosan erősödik, 2-3 nap alatt éri el legnagyobb erősséget. Az Adria déli részén gyakrabban és erősebben fúj mint északon. Akkor keletkezik amikor a tenger felett alacsony légnyomás uralkodik. Felhős, esős időt hoz. A megnövekedett páratartalom korlátozza a látótávolságot. Tavasszal néha „tiszta sirocco”-nak nevezik, amikor anticiklon idején fúj és tiszta, szép időt hoz. A széllel együtt magas hullámok érkeznek. Szélcsendes időben délnyugatról érkező hullámok jelzik a szél érkezését. A szél igen magas hullámokat korbácsol Kamenjak fok (Isztria), a Kvarner-öböl környékén és Dubrovniktól délre.
 
Ostro - déli szél (az "austro" - dél szóból származik)
 
Rövid ideig tartó, dél felől fújó szél.
 
Libecchio - délnyugati szél (horvátul: lebic)
 
Leggyakrabban a sirocco után érkezik, és azért lehet veszélyes mert vele pont ellentétes irányból fúj így az ellentétes irányú hullámok egymásnak ütközve magasabbak. Rövid ideig fúj, de gyakran erős lökésekkel. A neve Szicíliából ered ahol ez a szél Líbia irányából fúj.
 
Punenat - nyugati szél
 
A ponente szóból ered, jelentése: a naplemente szele. Ez a nyugati szél igen ritka. Néha viharos erejű is lehet, ilyenkor a tengerszorosokban magas hullámokat okoz (Pakleni tengerszoros, Hvar sziget környékén) Mielőtt a Mistral lecsendesedik, az esti órákbana a naplemente után fúj.
 
Mistral - északnyugati szél (horvátul: maestral)
 
A nyári hónapok jellemző szele. A dél Adrián jellemzőbb. Szabályos napi ciklusa van: délelőtt kezd el fújni, kora délutánra lesz a legerősebb, majd estére teljesen lecsendesedik. A zivatarok viharos erejű északnyugati szelet is okazhatnak, de nyáron ezek nem tartanak sokáig. A mistral a Földközi-tenger fő és legerősebb széljárása.
 

Ninska Lagúna és a rómaiak...


Mi köze van egy római kori kikötőnek Horvátország egyik leghosszabb homokos partszakaszához? 

A Vir szigethez közeli Nin település már az ókorban is fontos kereskedelmi és közigazgatási központ volt. Óvárosa (ami egy szigetre épült) 3000 éves történelemmel büszkélkedhet. Dalmácia ezen része a Kr.u. I. századtól a Római Birodalomhoz tartozott. Nin (vagy ahogy az ókorban hívták: Aenona) fénykorában óriási hajóflotta állomásozott a mai homokos strandok és az óvárosi kikötő helyén. A rómaiak két nagy kikötőt építettek: az egyiket a mai Ninska Laguna helyén, a másikat a Zdrijac nevű part (ma a kitesurf spot-ról híres :-) ) közelében. A kikötő maradványai, a partvonallal párhuzamosan futó hosszú egyenes kőfal a légifelvételeken ma is tisztán kivehető a tenger felszíne alatt. A kép kattintással nagyítható:

Nin légifelvétel horvátországi homokos strand

Hogyan alakult ki a mai partvonal és mit keres egy ilyen hosszú homokos strand a sziklás partjairól híres Dalmáciában, Vir szigettől alig 7 kilométerre?

A várostól keletre egy kis folyó ömlik a tengerbe, amelynek hordaléka alakította ki a mai partvonalat. A kikötő fala mentén a kis folyó a hordalékát szép lassan lerakta a kikötővel párhuzamos partszakaszon. A homokos strand közelében megtalálták két ókori római hajó maradványait, ami Nin múzeumában (Museum of Nin Antiquities) megtekinthető.

 

Vir sziget időjárása

Utazás előtt pár nappal gyakran érdeklődnek a vendégeink: „Milyen idő lesz amikor ott leszünk? Nem fog esni? Meleg lesz a tenger?”

A meteorológiai előrejelzések Zadarra és környékére ugyan bárki számára elérhetőek interneten,  Vir szigetnek azonban van egyfajta mikroklímája, ezért szeretnénk itt megosztani személyes tapasztalatainkat, megfigyeléseinket.
 
Március - április
 
A tavaszi hónapok időjárására a változatosság jellemző akárcsak itthon, de magasabb az átlaghőmérséklet. Frontmentes időben ha nem fúj a szél és kisüt a nap, kora tavaszi napozáshoz már elég meleg a levegő, kirándulásra pedig kimondottan alkalmasak ezek a hónapok is. A szigeten Magyarországtól délebbi fekvése miatt már ilyenkor is figyelni kell a napsugárzásra, könnyen le lehet égni. Vir szigeten a napsütéses napok száma meghaladja a 300-at, tartós rossz idő tavasszal már kevésbé valószínű. A meleg nappalokat viszont hűvös esték követik, pulóvert vagy tavaszi kabátot mindenképpen érdemes hozni. A változatos időjárást jól érzékelteti, hogy a 2012-es szezonban április 9-én Húsvét hétfőre virradóan a hegyekben lepelnyi hóréteg hullott. Éppen le volt zárva a Sveti Rok alagút, így a magashegyeket megkerülve tudtunk hazamenni. 1000 méteres magasságban az út szélén és a mezőn éppen olvadóban volt az előző éjjel lehullott hó.. Egy másik évben viszont szélcsendes, napsütéses időben pólóban napoztunk az udvaron április közepén.
 
Május
 
Érezhető felmelegedés májustól indul. A felhős napok száma fokozatosan csökken. Május első felében a tenger még inkább csak a bátrabbaknak ajánlott fürdésre, cserébe a nyári tömeg helyett csendes, szinte üres partokon élvezhetjük a kora nyári napsütést. A közlekedés kiváló, az autópálya kapuk előtt sem alakul ki nagy sor és a nemzeti parkok bejáratánál is hamar megvehetjük a belépőket. Vir sziget mindössze 7 kilométerre fekszik a horvát tengerpart egyik legnagyobb egybefüggő homokos partszakaszától, ahol a sekély (gyerekeknek bokáig-térdig érő) víz gyorsabban felmelegszik így akár május közepétől fürödni lehet itt a tengerben. A másik vir szigeti szállásgyűjteményünk egyik főoldali fotóját is május közepén készítettük (4. kép, ahol Szofiék homokvárat építenek)
 
Június - július - augusztus
 
Horvátország délebbi területein (Észak Dalmácia, és tőle délre: körülbelül Rab szigettől Dubrovnikig) mediterrán éghajlat jellemző. A tengerparttal párhuzamosan futó Velebit hegység jótékony hatása, hogy Vir szigeten és a környéken a nyári hónapokban kifejezetten ritkán esik az eső. A hegység ugyanis megállítja a szárazföld felől érkező frontokat. Sokszor látjuk nyáron, ahogy a hegység felett tornyosulnak a szürkésfehér-sötétkék felhők. Gyakran már a hegy sem látszik az esőfüggöny mögött, de az esőfelhők a szigetet csak ritkán érik el. A szárazföld felől érkező front eredménye az erős északkeleti szél, amit borának (horvátul burának) hívnak. Ez az erős, északkeleti irányból folyamatosan fújó szélnek köszönheti Nin, hogy már nem csak a strandolók hanem a kiteszörfösök kedvence is a környék. A szél hátránya, hogy az észak felé néző tengerparti részeken ilyenkor nagyobb hullámok keletkeznek, illetve a folyamatosan és erősen fújó szélben nem olyan kellemes a strandon üldögélni. Télen nem ritka a 160 km/óra sebességet elérő lökések sem, de hallottunk már a horvát ismerőseinktől, hogy 200 km/órát is meghaladta a szélsebesség – de ettől nyáron nem kell tartani.
 
A dél felől (tenger felől) érkező szél már gyakrabban hoz csapadékot is. A 10 év alatt mióta rendszeresen járunk ki a szigetre azt figyeltük meg,  hogy Vir –nek van egyfajta mikroklímája. Gyakran láttuk Zadar  felett az esőfelhőket, villámlásokat, viharokat amelyek Vir sziget közelébe érve lecsendesednek, és ritkábban hoznak esőt.
 
Általános tapasztalatunk, hogy ha főszezonban egyszer-kétszer előfordul esős idő, ez a nyári hónapokban sohasem tart sokáig. Legtöbbször a hajnalban vagy kora délelőtt érkező eső után kora délután már kisüt a nap, és egy rövid délelőtti szünet után ismét lehet a strandra menni. Még esős idő esetén sem csökken jelentősen a hőmérséklet.
 
Szeptember
 
szeptemberi hónap talán a legjobb választás azoknak akik szeretnék elkerülni a főszezoni nyüzsgést. Habár a magyar szokásokkal ellentétben a horvát főszezon nem ér véget augusztus 20.-a után, hanem egészen a hónap utolsó napjáig tart, az iskolakezdés miatt már érezhetően kevesebben érkeznek a szigetre. Szeptember első két hete azért igazán kellemes, mert a meleg, napos idő még tart, a tenger hőmérséklete így továbbra is kellemes, 25 fok körüli. A nyári nyüzsgés azonban kissé alábbhagy. Az autópályákon érezhetően csökken a forgalom, a strandokról elfogynak a napernyők, törölközők és Zadar óvárosában is kevesebb a gyalogos turista.
Megfigyeltük, hogy Horvátországban körülbelül 1 – másfél hónappal tovább tart a nyár mint Magyarországon. Ezért szoktunk egészen szeptember végéig kint maradni. Habár a késő nyári idő sokszor még októberig is kitart (volt olyan év, hogy október közepén még fürödtünk a tengerben), mi szeptember végén zárunk. Egészen a legutolsó szeptemberi turnusig jó szívvel ajánljuk a Vir szigeti kirándulást mindenkinek, aki szeretné még élvezni egy kicsit a mediterrán nyár utolsó napjait a hideg tél előtt.
 
Nézze meg, milyen idő van éppen most apartmanházunkba telepített élő webkamerán keresztül. Kattintson ide a webkamera megtekintéséhez

 

Zágráb, Horvátország fővárosa

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy Vir szigetet és a környéket már úgy ismerjük mint a tenyerünket. Fürödtünk a Krka Nemzeti Parkban, túráztunk Paklenica szurdokvölgyében, sétáltunk Sibenik óvárosában, Zadarban, de Zágrábot még soha nem láttuk közelről -  csak az autópályáról útban a tengerpart felé. Kíváncsi voltam milyen Zágráb "közelről", ezért november elején úgy döntöttem, körbenézek a belvárosban.

Habár a legtöbben autóval látogatnak el ide, azért érdemes tudni azt is, hogy Budapestről Zágrábba közlekedő intercity vonatra mindössze 30 euróért váltható retúr jegy, ezért nem csak akkor éri meg ide látogatni, ha nyaralni megyünk a horvát tengerpartra, hanem hétvégi kiránduláshoz is kitűnő úticél lehet. A pályaudvartól a belvárosig (Jelasics tér) mindössze 15 perc sétával juthatunk el.

A városba kifejezetten kellemes élmény volt megérkezni. A tiszta pályaudvarból kilépve szép, gondozott kis térre érkeztünk. Aki nem szeret gyalogolni, itt rögtön fel is szállhat a villamosra ami percek alatt berepít a központba (Jelasics tér felé menjünk, horvátul: "Trg Bana Jelačića" ) Érdekes, hogy a főtér és a belváros egy Debrecen méretű városra emlékeztet, pedig Zágráb lakossága közelít az 1 millióhoz. A tömegközlekedés kiváló és gyalog is könnyen eljuthatunk a belvárosban bárhavá (az állatkertet és néhány egyéb látnivalót kivéve, mert ezek már kicsit messze vannak gyalog). Az épületek gyönyörű homlokzatai a legszebb európai fővárosok hangulatát idézik, az esti fényekben pedig különleges hangulat költözik a városba.

Készítettünk egy rövid városkalauzt, ha a tengerpartra utazva szívesen eltöntene egy pár órát Zágrábban. Útleírásunk elsősorban azoknak a vendégeinknek szólnak, akik csak átutazóban, nyaralás előtt vagy után szeretnék felfedezni a várost, mert útleírásunkat a legfontosabb látnivalókra korlátoztuk, 3-4 óra alatt a belváros nevezetességei kényelmesen körbejárhatóak. (A fotók kattintással nagyíthatóak)

Honnan induljunk?

Zágráb mária mennybemenetele székesegyház

A pályaudvar melletti parkolóban érdemes megállni, és gyalog folytatni utunkat a belváros irányába. A város főtere a Jelasics tér (Trg Bana Jelačića)Nevét Jelasics bánról kapta, akit a horvátok nemzeti hősként tisztelnek. A főtértől észak felé haladva a Bakaceva utcán eljuthatunk Zágráb legnagyobb katedrálisához, a Szent István királyunk által épített Mária Mennybemenetele Székesegyházhoz (Katedrala Marijina Uznesenja).

 

 

A székesegyház, és környéke

Mária mennybemenetele székesegyház zágrábban Mária mennybemenetele székesegyház zágrábban Mária mennybemenetele székesegyház zágrábban Mária mennybemenetele székesegyház környéke zágrábban Mária mennybemenetele székesegyház zágrábban

A felső város (Gornji Grad)

A felső városba a Budavári siklóhoz hasonló kötélpályás vonattal juthatunk el. A jegy 5 kunába kerül, vagy gyalog is felsétálhatunk a főtér felől ha inkább lépcsőzni szeretnénk :) Itt találjuk a horvát parlementet, a Szent Márk templomot és a báni palotát.

szent márk templom zágrábban a felső városban a horvát parlament épülete zágrábban a felső városban a felső város Zágrábban a horvát parlament épülete Zágrábban a felső város Zágrábban zágrábi utca a felsővárosban

A Nemzeti Színház

1895-ben adták át a Horvát Nemzeti Színházat. Neobarokk stílusban épült.

Zágráb, Horvátország fővárosa: Nemzeti színház este

Éttermak Zágráb óvárosában

A belvárosban számos étterem vár minket, ezek közül a horvátok egyik nagy kedvence a Nokturno nevű hely egy hangulatos, szűk macskaköves utcában, a főtértől 5-6 percre gyalog. Igazi turistabarát hely, gyors és udvarias a kiszolgálás, finom a konyha és az árak sem magasak. (egy kétfogásos ebéd üdítővel ~ 50-60 kuna). Az étterem címe: 10 000 Zagreb, Skalinska Ulica 4.

Ha nem sietünk, érdemes egy esti sétát is tenni a horvát fővárosban. Az esti fényekben igazán különleges hangulata van a városnak.

Zágráb sétálóutcája este virágpiac Zágrábban Zágrábi virágpiac, a Cvjetni Zágrábi virágpiac a belvárosban

Jó szórakozást kívánunk Zágrábban!  :-)

 Delfinek Olib sziget közelében

Késő délelőtt hajóztunk ki Vir sziget déli öbléből északnyugati irányba, Olib sziget felé.
Úticélunk Olib keleti oldalán található fehérhomokos strand (a kép nagyítható):

Olib sziget látnivalók Vir sziget közelében

Útközben megálltunk fürödni egy kicsit a nyílt tengeren. Teljes szélcsendben kirándultunk, a tenger tükörsima volt. Egyszercsak a távolban delfinek bukkantak fel. Egymás után úsztak a nyílt tengeren, körülbelül 10-15. Óvatosan közelebb hajóztunk hozzájuk.

A delfincsaládról készült Kisvideót megnézheti itt

 

 

Kerékpár túrák Vir sziget környékén

 

horvátország előszezon kerékpártúrák nin óvárosábaElőszezonban kellemes kora nyári időben lehet kirándulni, túrázni Horvátországban. Június végéig még nincs nagy forróság, és az utakon is kisebb a forgalom. A sportolni vágyó vendégeinknek összeállítottunk néhány útvonalat Vir sziget környékén, amit érdemes felfedezni kerékpárral.

Tipp: a húsvéti és pünkösdi hosszú hétvégén, illetve június közepéig főszezoni áraink feléért foglalhat tengeri panorámás, nagy teraszos apartmanokat. Részletek>

 

Sabunike és Nin óvárosa

2011-ben új főút és kerékpárút épült Vir sziget hídjától Nin városig. Az óváros 45 perc alatt megközelíthető. Nin felé a sabunikei homokos strand is útba esik. Az óvárosban éttermeket, fagyizókat, kávézókat talál. Az óváros szigetre épült, a legrövidebb úton egy kőhídon lehet megközelíteni, a kőkapun áthaladva megérkezett az óvárosba...

horvátország előszezon kerékpártúrák nin óvárosába horvátország előszezon kerékpártúrák nin óvárosa park horvátország előszezon kerékpártúrák nin óvárosa tér horvátország előszezon kerékpártúrák kikötő nin óvárosa mellett

Túra útvonal távolságokkal: Vir - Sabunike | Vir - Nin

Zadar

Zadar a legnagyobb város Vir sziget közelében, apartmanházunktól körülbelül 27 kilométerre van. Vir szigettől szinte végig kerékpárúton lehet közlekedni (kb. 2-3 kilométer még hiányzik). Nagyrészt sík úton lehet elbiciklizni Zadarig, csak Zaton után van egy kicsit meredekebb emelkedő de aki otthon is sokat kerékpározik nem okoz majd gondot :)

Túra útvonal távolságokkal: Vir - Zadar óváros

Petrcane

Petrcane egy kis tengerparti falu, a Zadar felé kell menni, tábla jelzi hol kell jobbra kanyarodni. A bekötőút mellett nincs kerékpárút de a forgalom szerencsére kicsi. A főútról letérve a domboldalon egy jó hosszú lejtőn lehet legurulni a faluba. A domb tetejéről nagyon szép a kilátás a tengerre és a Zadarral szemközti szigetekre is. A kisvárosba érve a tengerparti sétányon a kikötőnél érdemes megpihenni, itt vannak kisboltok is.

Petrcane tengerparti sétánya

horvátország nyaralás kerékpártúrák előszezonban horvátország előszezon kerékpártúrák petrcane horvátország előszezon kerékpártúrák petrcane horvátország előszezon kerékpártúrák petrcane

Túra útvonal távolságokkal: Vir - Petrcane

 

 
villadobra.hu PageRank