Villa Dobra


VIR Sziget szállás 2006 óta

Gyakori Kérdések Nyomtatás E-mail

 

Gyakori kérdések:

Ezen a lapon összegyűjtöttük korábbi vendégeink leggyakoribb kérdéseit foglalás előtt. Igyekszünk mindent megválaszolni, de ha Ön mégsem talált választ kérdéseire, érdeklődjön a +36 20-962 9369 vagy  +36 30 676 3886 telefonszámon a hét bármely napján, vagy írjon nekünk az adrialine.hu[kukac]gmail[pont]com címre. E-mailre körülbelül 4 -5 órán belül válaszolunk reggel 8 és este 8 óra között.

Kérdések a határ átlépéssel és az utazással kapcsolatban:

"Mit lehet átvinni Horvátországba?"

2013-tól Horvátország az Európai Unió tagja. Az EU Tanácsának döntése értelmében 2023. január 1-jétől  Horvátország teljesjogú tagjává válik a belső határok nélküli schengeni térségnek, ami azt is jelenti, hogy  a magyar-horvát határszakaszon lévő határátkelőhelyeken megszűnik a személyek ellenőrzése, tehát nem kerül sor a személyek ki-és beléptetésére.  Élelmiszer korlátozás sincs többé. Nem biztos, hogy érdemes bevásárolni utazás előtt,  a szigeten és a közelben több élelmiszerebolt található.  Zadar városban megtalálhatóak ugyanazok a nagy áruházláncok, mint Magyarországon, ahol ugyan valamivel magasabb áron, de a tengerparti boltokhoz képest még így is olcsóbban lehet beszerezni a szükséges élelmiszert.

Utazás előtt ne felejtsék el ellenőrizni a személyi igazolványok, útlevelek érvényességi idejét és szükség esetén meghosszabbítani

Ha kisgyermekkel utazik Vir szigetre, figyelmébe ajánljuk a Zadar (Vir sziget) felé vezető A1 autópálya pihenőkben található két, kifejezetten gyermekbarát benzinkutat és éttermet: Marché Éttermek útban Vir sziget felé.

"Busszal vagy vonattal eljuthatok Vir szigetre?"

Zágrábba hetente többször is indulnak menetrend szerinti autóbuszjáratok Budapestről, és vonattal is elérhető de így sokkal hosszabb a menetidő. Zágrábból pedig autóbusszal lehet eljutni Zadarba, majd onnan Vir szigetre. Nyáron átszállás nélkül, közvetlenül elérhető Zadar és innen már csak fél óra busszal Vir sziget. A részletes útvonal, menetidők és menetrendek másik, kifejezetten Vir szigetről és tágabb környékéről szóló honlapunkon található: Virsziget.net -> Busszal, vonattal Vir szigetre

Két járatot ajánlunk: az OrangeWays nemzetközi busztársaságot vagy a Volánbusz nemzetközi járatait (EuroLines). A járatok Budapestről közvetlenül Zadarba mennek, Zadarból pedig helyközi busszal lehet eljutni Vir szigetre (kb. fél óra az út). A szigeten az első buszmegállóban kell leszállni, innen 400 méterre van az apartmanház. Előzetes egyeztetés és megegyezés szerint Zadar-Vir-Zadar transzfert tudunk biztosítani maximum 4 főig.

Vonattal: Budapest - Zágráb között nemzetközi InterCity közlekedik. Zágrábban át kell szállni, és a Split felé közlekedő vonattal tovább utazni. Erről a vonatról Knin városban kell átszállni Zadar felé. Zadarból pedig helyközi busszal Vir szigetre.

"Repülővel eljuthatok Vir szigetre?"

Budapest - Zadar útvonalon a Ryanair heti több alkalommal indít járatot.  

"Mennyibe kerül az autópálya Horvátországban?"

A horvát autópályák fizetőkapus rendszerben működnek, Vir szigetig 2 helyen kell fizetni (Zágráb környékén és ZADAR1 kijáratnál). Az első szakasz (Letenye/Gorican-Zágráb) díja 41 kuna személyautók részére, a második szakasz (Zágráb - Split) ZADAR1 kijáratig 121 kuna (2014-es árak)

horvt_autoplyadjak Aktuális horvát autópályadíjak itt tekinthetők meg (személyautó utánfutó nélkül az I-es kategóriába tartozik)

"Mennyi idő alatt érek Vir szigetre?"

Vendégeink többsége a letenyei határon keresztül érkezik Horvátországba, innen még körülbelül 3 és fél óra az út az apartmanházig. Budapestről kb. 6,5 óra alatt kényelmesen ide lehet érni.

 

"Mi az apartmanházak pontos címe ?"

A Villa Dobra Family apartmanház címe: 23234 Vir, Stari Put 161/A
https://goo.gl/maps/fnr6jaifLEM8XDSj8

A Villa Dobra Holiday apartmanház címe: 23234 Vir, Miljkovica XVIII.6. 

https://goo.gl/maps/ZCweGBosuWhEcCpk9


PÉNZVÁLTÁS - "Hol érdemes váltani?", 'Milyen pénzt vigyek magammal?'

Horvátország helyett inkább még otthon érdemes váltani, az üdülőhelyeken nem mindig kedvező az árfolyam és a postán még 1.5% jutalékot is felszámítanak.  Bankkártyát Vir sziget nagyobb élelmiszerboltjaiban, éttermekben is elfogadnak. Vir szigeten a Konzum bejáratánál (tőlünk ~500 méterre) és a sétálóutcában vannak ATM-ek.

Bankkártyás fizetéskor tudomásunk szerint az érvényes középárfolyammal számol a bank, így ahol csak tud érdemes kártyát haszálni. Ebben az esetben nem marad meg az aprópénz nyaralás végén, és a visszaváltással sem kell foglalkozni (ami általában további plusz költség a vételi és eladási árfolyam különbözet miatt)

Kérdések Vir sziget és környékével kapcsolatban:

"Vir szigetre hogyan lehet eljutni?"

Vir sziget egyike a kevés kivételnek Horvátország szigetei közül, amelyre híd vezet, amelynek használata ingyenes. Nem kell kompra várni.

"Homokos strand van-e Vir sziget környékén?"
Vir sziget és környéke a kisgyermekes családok paradicsoma, hiszen több homokos partszakasz található a szigeten és a környékén is. Kisgyermekes családoknak mindenképpen ajánljuk Horvátország egyik legnagyobb - de szinte még felfedezetlen - homokos lagúnarendszerét. Biztonságos, sekély és lassan mélyülő tenger, több kilométer hosszú homokos partszakasz (valóban homokos, nem csak aprókavicsos) várja az ide látogatókat. Helyszínen készült, VALÓS fotók ITT (Strandok a szigeten és környékén)
Vir szigettől kicsit távolabb, hajóval megközelíthetőek igazi trópusi hangulatot idéző fehérhomokos tengerpartok is (képek és videók ITT)

"Milyen az időjárás Vir szigeten?"

Vir szigeten az éghajlat mediterrán, köszönhetően a Velebit hegységnek, amely felfogja a szárazföld belseje felől érkező hideg levegőt és a csapadékot hozó felhőket. Napozni már áprilistól lehet (egészen szeptember legvégéig), sok a napsütés és kevés a csapadék. Júniustól már kifejezetten strandidő köszönt be ami egészen szeptember közepéig, végéig tart. Ebben az időszakban már fürödni is lehet a tengerben.

Vir sziget tagolt partszakaszán olyan rejtett, homokos öblök találhatóak, ahol kevesen vannak így elkerülhető a tömeg. Itt akár egész nap teljesen egyedül lehet a család. A partok szelektől védett öblökben fekszenek, kristálytiszta a víz. Gyönyörűek itt az óriási, függőleges sziklafalak, amelyek 30-40 méter magasra nyúlnak ki a tengerből. Odafentről pedig páratlan a kilátás.

"Mit érdemes megnéznem, ha Vir szigeten nyaralok?"

Vir sziget közelében - legfeljebb másfél órányi autóútra - található a Paklenica Nemzeti Park, a Krka Nemzeti Park, a Kornati Nemzeti Park (Zadar városából indulnak hajók). Mindhárom világhírű természetvédelmi terület, amelyeket érdemes meglátogatni, ha Vir szigetre érkezik. Minden fontos tudnivalót elmondunk a helyszínen (belépő árak, mikor érdemes menni, mit érdemes megnézni). Tudjon meg többet a környékbeli látnivalókról itt!

A horvát szigetvilágba szervezett és privát családi hajókirándulások is indulnak, ezeket is szívesen ajánljuk azoknak a vendégeinknek akik felfedeznék a Vir szigettől kicsit távolabb fekvő látnivalókat is.

"Szeretnék friss tengeri halat sütni, halpiac van esetleg a környéken?"

Igen, Vir központjában található a halpiac. Érdemes korán reggel érkezni, mert a kikötőbe kora reggel érkezik a hajó és gyorsan megveszik a friss halat. Zadar óvárosában még bőségesebb a választék tengeri halakból. Egy reggeli óvárosi sétával érdemes összekötni :-)

Kérdések a szállással kapcsolatban:

Lemondási feltételek:

Ha a lemondást érkezés előtt több mint 45 nappal jelzi: a befizetett előleg 90%-át visszaadjuk.
30-45 nappal: a befizetett előleg 50%-át visszaadjuk.
30 napon belül: a befizetett előleget  abban az esetben fizetjük vissza, ha teljesen áron tudjuk kiadni az apartmant. Amennyiben ez nem történik meg, az előleget nem tudjuk visszaadni.

"Milyen messze van a strand a háztól?"

A legközelebbi kiépített strand az utca végén, mindössze 1-2 perc sétára van. A parton jobbra és balra is egymást érik a strandok, némelyik homokos, másik részük aprókavicsos, köves part.

"Merre néznek az apartmanok?

A Villa Dobra Apartmanház a sziget déli részén található. A nyílt tengerre és a távoli horvát szigetekre (Ist, Molat...) néz a ház. Az emeleti apartmanok (4., 5., 6.) tengeri panorámásak, az 5. és 6. apartmanból a naplementét is láthatják vendégeink.

A Villa Dobra Holiday apartmanház szintén a sziget déli oldalán található, az emeleti apartmanokból a nyílt tengerre vagy a Velebit hegységre kilátással.

"Tartozik-e terasz az apartmanokhoz?"

Igen, minden apartmanhoz külön terasz tartozik, ahol elegendő hely áll rendelkezése, hogy az apartman összes lakója kényelmesen elférjen.

"Van-e kert, udvar a ház körül?"

Igen, a házhoz tágas udvar is tartozik ami teljesen körbe van kerítve így a gyerekek nem tudnak kiszaladni az utcára. Az udvarban a ház összes vendége kényelmesen elfér, így akár több család is tudja használni a grillsütőt, ki tud ülni az udvarra.

"WiFi van az apartmanokban?"

Igen, a házban és az udvaron ingyenes, korlátlan WiFi használatot biztosítunk

"Hol tudok bérelni jet ski-t, egyéb vízisportokra hol lehet jelentkezni?"

Jet ski bérlési lehetőség a közelben, erről helyszínen mindent elmondunk.  Bővebb információ itt! 7 személyes, nagymotoros hajónkkal biztosítjuk a vízisportokat, ahol barátai videót, fényképeket készíthetnek Önről sportolás közben. 

"Mélyhűtő van az apartmanokban?"

Az apartmanok hűtőszekrényei mélyhűtő rekesszel rendelkeznek.
A nagy (2-3 hálószobás) apartmanok mélyhűtő rekeszeinek mérete: 40 x 20 x 25 cm (a kisebb apartmanokban ennek kb. a fele)

"Biztonságos környéken van a szállás?"

A horvátok jelentős bevételre tesznek szert az idegenforgalomból, érdekükben áll a gondtalan nyaralás biztosítása. Vir sziget ráadásul egyedül a hídon át közelíthető meg, ezért itt még kevésbé jellemző a lopás. Eddigi tapasztalataink mindenképpen pozitívak, lopás sohasem történt, sem a tengerparton, sem az apartmanokból. Mindenesetre ajánljuk a megelőzést, értékeket ne hagyjon szem előtt az apartmanházban, vagy a strandon. Az udvar zárt, kerítés veszi körül a házat.

"Vir sziget melyik részén van az apartmanház?"

Az apartmanház Vir sziget régen, jól kiépített részén van, ahol rendezett körülmények várják a nyaralókat, sokféle szolgáltatással (éttermek, kávézók, stb.) és nincsenek elhanyagolt partok, félbehagyott területek, ahonnan nehézkes a bejutás a távolság miatt. A tenger, illetve a kiépített, ingyenes strand az utca végén, mindössze 70-150 méterre van, amely másfél perces sétával elérhető, de elég távolságra ahhoz, hogy ne zavarják a zsúfolt strand bámészkodói pl. a reggeli, vagy ebéd elfogyasztása közben.

"Hol tudok parkolni?"

Vendégeink számára a szemközti üres telken tudunk parkolót biztosítani (háztól 10 méterre), természetesen díjmentesen.

"Félpanziós ellátást szeretnénk, megoldható?"

Új szolgáltatásunk, a félpanziós ellátás. Az ételt helyi vállalkozás készíti és szállítja frissen,mely ötvözi a helyi dalmát konyhát és ízvilágát a kontinens változatosságával. Saját magunk is kipróbáltuk, bőséges és finom.

Igényelhető nálunk, a Villa Dobrában.
felpanzio vir sziget horvatorszag apartmanfelpanzio vir sziget horvatorszag apartmanfelpanzio vir sziget horvatorszag apartmanfelpanzio vir sziget horvatorszag apartman

programajanló Vir sziget Horvátország

programajanló Vir sziget Horvátország
programajanló Vir sziget Horvátország

programajanló Vir sziget Horvátország

programajanló Vir sziget Horvátország

programajanló Vir sziget Horvátország

programajanló Vir sziget Horvátország

 

 

 
villadobra.hu PageRank